In Memoriam: Wim Stappenbeld

In Memoriam: Wim Stappenbeld

14 april 2022 16:30


Afgelopen maandag 11 april bereikte ons het trieste bericht dat Wim Stappenbeld op 87-jarige leeftijd is overleden. Wim was het oudste lid van onze vereniging. Hij was al sinds 1 juni 1952 lid van Vesos; Wim zou dus 1 juni aanstaande maar liefst 70 jaar lid zijn geweest van onze vereniging.

Voetbal was alles voor Wim. Hij was een enorme doorzetter op het veld. En buiten de voetbaltrainingen om, liep hij lange afstanden hard. Wim is ooit met twee teamgenoten van Ommen naar Hellendoorn gelopen. Alles om maar fit te blijven voor de voetbal. 

In de beginperiode, toen de club nog speelde aan de Ommerweg, hield Wim zich o.a. bezig met het keuren van het veld. Samen met Herman Wermink begeleidde hij, allen op de brommer, consul Heuver die het veld moest keuren. Dit keuren ging wat anders dan nu. In de 2e versnelling reed consul Heuver over het veld. Als hij de andere kant bereikte, dan ging de wedstrijd door.  

Wim is ook jarenlang wedstrijdsecretaris geweest. Hij was als een hoeder voor “zijn” 10 elftallen van 13 à 14 spelers. Bij tekorten in een bepaald elftal puzzelde hij net zolang, totdat alle elftallen konden spelen. En dit in een tijd dat er nagenoeg geen telefoons waren. Hij had een enorm goed contact met de leiders. En deze hadden op hun beurt veel voor Wim over. 

Wim was een graag geziene figuur, hij zat vol humor en was altijd geïnteresseerd. Hij waardeerde het enorm dat hij destijds is gevraagd om, na de fusie, de huidige v.v. Hellendoorn kantine te openen.  

We gaan hem missen. 

De afscheidsdienst zal worden gehouden op dinsdag 19 april om 9.30 uur in D’ Oale Grieze, Dorpsstraat 39 te Hellendoorn. Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen is voor aanvang van de dienst van 9.00 tot 9.25 uur. 

Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Onze gedachten zijn bij hen. 

 

Bestuur v.v. Hellendoorn 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!