Cookie beleid v.v. Hellendoorn

De website van v.v. Hellendoorn is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Binnen de site worden er op dit moment geen analytische cookies gebruikt.

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

Aan tafel bij: Tante Stoof

Aan tafel bij: Tante Stoof

30 maart 2021 8:30


In deze rubriek zetten we onze sponsoren in het zonnetje. Want zonder sponsoren geen vereniging. Stuk voor stuk ondernemers met passie en een verhaal. We schuiven bij ze aan tafel en vragen wat hun passie is. Hoe het is om ondernemer te zijn. En natuurlijk waarom zij v.v. Hellendoorn sponsoren. Voor de eerste ‘Aan tafel bij……’ gaan we op bezoek bij Restaurant Tante Stoof en spreken we met eigenaar/ Chef-kok Mark Dierink.

Ondernemen tijdens Corona
Wanneer we binnen stappen bij Restaurant Tante Stoof is het stil. Te stil. Geen gelach van mensen die genieten van het eten en drinken. Geenthumbnail_Foto_interview_Rik.jpg geluid van het knisperende hout op de kachel die middenin het restaurant staat. Geen rinkelende kopjes of het geluid van bestek op het bord. De reden hiervoor is uiteraard Corona. ‘’Inmiddels zijn we alweer meer dan 5 maand dicht,’’ geeft Mark aan. Tante Stoof speelde meteen in op de lockdown. ‘’Vanaf het eerste weekend dat we in lockdown gingen, zijn we begonnen met afhalen en bezorgen. Dit loopt best goed. Maar je wilt natuurlijk liever in het restaurant achter de stoof staan en de mensen zien genieten van het eten en drinken.’’ Maar Corona levert ook weer kansen op. ‘’We hebben nu tijd om andere dingen op te pakken. Zo zijn we bezig met een nieuwe website, waardoor het online bestellen makkelijker moet gaan. We willen graag het buitenterras nog uitbreiden met een bar met tap. En deze week wordt er nog een nieuw speeltoestel geplaats. Als ondernemer moet je blijven investeren.’’

Van Japan naar Hellendoorn
Mark weet van jongs af aan al dat hij kok wil worden. ‘’Op mijn vijfde riep ik dat al. Geen idee waar dit vandaan komt, want het zit nou niet bepaald in de familie. Het werken in de horeca als kok is geweldig. Mensen zijn vrolijk. Je bent onderdeel van een beleving. Het is prachtig als mensen genoten hebben en de rest van de avond en de volgende dag met een lach terugdenken aan het bezoek in jouw restaurant. Daar doe je het voor!’’ Het is trouwens niet altijd makkelijk, het werken in de horeca. ‘’Je werkt onregelmatig, het is vaak heel hard werken, er komt stress bij kijken. Maar dat weegt niet op tegen het plezier wat het oplevert. En werken van 9 tot 5 is niets voor mij. Ik moet er niet aan denken.’’


Mark begint na zijn koksopleiding als chef-kok in een restaurant in Zenderen. Vervolgens gaat hij voor het avontuur in Japan. ‘’Mijn vrouw Belinda is Australische en kreeg de mogelijkheid om in Japan te werken. Een fantastisch land met een interessante cultuur en, niet onbelangrijk, heerlijk eten. Ik heb daar vier jaar gewerkt in een Italiaans restaurant en kookles gegeven.’’ Na vier jaar gaan Mark en Belinda weer terug naar Nederland. ‘’De Paddestoel zocht een kok. En ik een baan. Dus dat kwam mooi uit, haha.’’ Van het één kwam het ander. ‘’In 2008 begon het idee te leven om het restaurant over te nemen’’. In 2011 neemt Mark restaurant de Paddestoel over en gaat meteen aan de slag.

Van de Paddestoel naar Tante Stoof
Het eerste wat hij doet is de vloerbedekking vervangen voor een houten vloer. ‘’Ik wilde het huiselijker en gezelliger inrichten.’’ In 2014 neemt hij de volgende stap door niet alleen het interieur aan te passen, maar ook de naam van het restaurant. ‘’Iedereen kende de Paddestoel en wist waar het was. Dat is natuurlijk top. Maar niemand wist precies wat het te bieden had. Veel mensen dachten dat het bij het vakantiepark hoorde en niet toegankelijk was voor gasten buiten het vakantiepark. Dit wilde ik veranderen. Het restaurant moest een duidelijke identiteit krijgen, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten. En om meer mensen uit de omgeving van Hellendoorn te trekken. Niet alleen afhankelijk te zijn van de gasten op het vakantiepark.’’ We vragen Mark hoe hij tot de naam is gekomen. ‘’Dat is dus een onderdeel van de identiteit. We wilden een naam die gezelligheid uitstraalt. Niet te hoogdravend is. Een naam die blijft hangen. En ook belangrijk; een unieke domeinnaam zodat we goed gevonden worden.’’ En zo ontstaat de naam Tante Stoof. Een naam die dus staat voor gezelligheid.


Gezelligheid en sfeer
Het woord gezelligheid komt meerdere keren terug in het interview. Het geeft aan hoe Mark denkt over horeca. ‘’Elk restaurant verkoopt bier. En ook een biefstuk is niet uniek. Wat je onderscheid als restaurant is de sfeer en gezelligheid. Dat is wat we verkopen en waarom mensen hier komen. Het eten en drinken is een bijproduct. Wel een heel belangrijk bijproduct trouwens.’’ En die gezelligheid zie je terug in de indeling van het restaurant. Want wanneer je eet bij Tante Stoof is de kans groot dat je Mark ziet. In zijn witte koksbuis staat hij middenin het restaurant te koken. Staat hij zo graag in de belangstelling? ‘’Haha, nee hoor. Helemaal niet zelfs. De grill en houtoven middenin het restaurant draagt bij aan de sfeer. Mensen hebben zo altijd wat te kijken. Je maakt een praatje met je gasten. En daarnaast is het praktisch, omdat je zo een gedeelte van de drukte uit de keuken haalt.
Ook bij sollicitaties wordt al rekening gehouden met wat Tante Stoof uit wil stralen. ‘’Je hoeft van mij niet alles te kunnen. Niemand kan meteen een hele avond lang met een dienblad vol drankjes en eten lopen. Dat kan je leren. Als je bij ons werkt moet je je realiseren dat jij een belangrijk onderdeel bent van de beleving van de gast. Als jij vrolijk bent, dan projecteer je dat ook op de gast. En nog belangrijker ook op je collega’s. De sfeer binnen een team moet goed zijn. Daar probeer ik voor te waken.’’

Het doel om meer mensen uit de omgeving Hellendoorn met het restaurant kennis te laten maken is gelukt. Meer dan 80 procent van de bezoekers van het restaurant is afkomstig uit de omgeving Hellendoorn. Het overige deel zijn gasten van het Vakantiepark Hellendoorn waar Tante Stoof gelegen is.  ‘’De mensen komen hier omdat ze weten wat ze krijgen; in een gezellige omgeving eten voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Onze gasten willen een lekkere spies, een carpaccio of een lekker dessertplankje. Ook komen veel gasten voor de uitgebreide bierkaart en terras met speeltuin.  Dat past bij onze doelgroep. We hebben dan ook geen ambities om een ster te halen. Sommige gasten zeggen weleens dat ze het eten niet duur vinden. Je kunt er dan een euro bij opdoen. Maar ik vind het mooi wanneer dat gezegd wordt. Dan komen de mensen weer terug.’’

Speeltuin
Naast de gezelligheid staat Tante Stoof onder gezinnen bekend door de ruimte die het biedt om kinderen te laten spelen. Voor het restaurant valt het grote grasveld met speeltoestellen op. Vroeger lag hier een tennis- en jeu-de-boulesbaan. ‘’Dat was leuk. Maar een speeltuin is een grotere toevoeging. Niet veel restaurants hebben een speeltuin aan het terras vanwaar ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. En bij de restaurants die dit hebben, zie je vaak dat de menukaart heel erg gericht is op kinderen door patat of pannenkoeken aan te bieden en voor de rest niets. Bij ons kunnen ouders ook een lekkere rib-eye of zalm eten, terwijl de kinderen van de glijbaan glijden of op het springkussen springen. Dat onderscheidt ons.’’


Sponsor v.v. Hellendoorn
Tante Stoof is inmiddels 6 jaar sponsor van v.v. Hellendoorn. Waarom zijn ze sponsor? ‘’Omdat het voor ons flink geld op moet leveren. We verwachten dat elk lid van v.v. Hellendoorn bij ons komt eten’’, lacht Mark. ‘’Nee, tuurlijk niet. Ik vind dat het erbij hoort. Je maakt onderdeel uit van een dorp. Daar hoort Noaberschap bij.’’ Als we vragen van welk team hij sponsor is antwoord Mark; ‘’Volgens mij het zesde. Maar dat weet ik niet zeker. Dat wisselt nog weleens volgens mij. Het team maakt me ook niet zoveel uit. Een aantal jaren geleden werd een team kampioen. Die belden mij twee weken van tevoren op. En dan weet je genoeg. Twee weken later heb ik ze een buffetje aangeboden. Mooi toch!’’ Zelf heeft Mark niets met voetbal. Hij kijkt het af en toe op tv. Heeft zelf een jaartje gevoetbald. ‘’Zelf ben ik meer van het hardlopen. Was moet ik zeggen, want de laatste tijd doe ik het te weinig. Wellicht dat mijn jongste dochter van 4 jaar op voetbal gaat. Uiteraard wordt ze dan lid bij v.v. Hellendoorn.’’

En zo beëindigen we het interview. Aan de stamtafel in een leeg restaurant. We zijn gewend om aan een stamtafel te zitten. En ook gewend dat deze in een restaurant of café staat. Maar niet dat het er leeg is. We bedanken Mark voor zijn gastvrijheid en hopen dat hij snel weer in een sfeervol restaurant kan koken. We spreken dan ook af dat we hier terugkomen onder het genot van een (speciaal)biertje. Tot deze tijd doen we het met de afhaal en bezorg maaltijden die Tante Stoof aanbiedt via www.tantestoof.nl/thuisbezorgd

RestaurantTanteStoof22.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!