Home
 
sep17
v.v. Hellendoorn ondersteunt de ambitie van een rookvrije generatie.

Op initiatief van de Hartstichting, het KWF Kankerbestrijding en het Longfonds is er een landelijke campagne opgezet met als doel om ieder kind dat geboren wordt de kans te geven op te groeien in een rookvrije omgeving. Deze beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  Daarvoor is het nodig dat het goede voorbeeld gegeven wordt door de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken.

De gemeente Hellendoorn, vertegenwoordigd door De Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS), vindt dat gemeentelijke sportparken in de toekomst rookvrij moeten zijn. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Een rookvrij sportpark draagt dan ook bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

De BLOS heeft daarom aansluiting gezocht bij de landelijke campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’.  De BLOS heeft de handen ineen geslagen met de gebruikers van de gemeentelijke sportparken. Gezamenlijk is de ambitie uitgesproken ‘met ingang van seizoen 2019/2020 geheel rookvrij’ te willen zijn.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

v.v. Hellendoorn is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en ondersteunt de ambitie om kinderen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving. Met ingang van het nieuwe seizoen worden de eerste stappen gezet naar een rookvrij sportpark:

1. Vanaf 1 augustus 2018 is ons sportpark op zaterdag tot 12.00 uur rookvrij; iedereen is en blijft welkom op ons sportpark, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein te roken. Ons gehele sportpark, zoals de entree, langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

2. Permanente rookvrije zones; er zijn permanente rookvrije zones ingericht. Deze zijn herkenbaar aan stickers  “rookvrije zone” en de blauwe lijnen die de permanent rookvrije zone accentueren.

We rekenen op uw medewerking om samen te zorgen voor een gezonde en veilige (sport)omgeving.

Bestuur v.v.Hellendoorn

  Vorige     Volgende  

Terug naar overzicht
 

 

Hoofdsponsor Heren
 
 
Hoofdsponsor Dames
 
 
Webshop
 
 
Volgende wedstrijd
 

 

 
Sponsoren
 
 
Magazine 2017-2018