jul22
Update rubbergranulaat en kunstgras

Beste leden, ouders en andere betrokkenen,

De afgelopen jaren is er veel te doen rondom het gebruik van rubbergranulaat in het kunstgras. Uitkomst daarvan is dat het standpunt van onder andere het RIVM, GGD GHOR en de KNVB dat het spelen op met rubber ingestrooid kunstgras veilig is om op te spelen. Het onderzoek van het RIVM van eind december 2016 gaf ook geen andere inzichten.

Daarop is vervolgonderzoek gedaan naar de mogelijke milieueffecten van het gebruik van rubberkorrels op en onder sportvelden. De onderzoeksresultaten van dit verkennend onderzoek zijn op 3 juli jl. gepresenteerd.

De gemeente heeft ons een brief gestuurd met nadere informatie, die brief is te openen door op onderstaande link te klikken.
Brief BLOS.pdf

De bijlagen waarover in de brief gesproken wordt zijn te vinden op de site: www.sportengemeenten.nl, daarop is een (volledig) dossier te vinden over kunstgrasvelden met actuele informatie over de milieuvraagstukken

Bestuur v.v.Hellendoorn