feb13
DES, v.v. Hellendoorn, SVVN en De Zweef starten O.7-League

In de afgelopen periode hebben de voetbalverenigingen v.v. DES, v.v. Hellendoorn, SVVN en De Zweef de koppen bij elkaar gestoken over het minivoetbal/F-League. Iedere club biedt deze 4 tegen 4 voetbalvorm al jaren aan voor de allerjongste jeugd van 4 tot en met 6 jaar. En ieder doet dat op zijn eigen manier. Maar naast de onderlinge verschillen zijn er natuurlijk veel meer zaken die ons binden. Zo willen we allemaal onze mini’s de basisbeginselen van het voetbal bijbrengen. En dat op een laagdrempelige manier en in een vertrouwde omgeving waarbij plezier voorop staat!

Een belangrijke vraag waar alle clubs echter mee kampen is hoe we de oudste spelers van deze leeftijdscategorie beter kunnen voorbereiden op het 6 tegen 6 competitievoetbal vanaf de O.8-jeugd. Iedere club heeft 6-jarigen die eigenlijk nog te jong zijn om deel te nemen aan de Onder 8 competitie, maar die al wel een extra uitdaging aan kunnen. We waren het dan ook snel eens dat we dit ‘probleem’ het best samen kunnen en moeten oppakken.

Het idee is daarom geboren om vanaf dit voorjaar te starten met een O.7-League. Op 4 zaterdagen worden er op wisselende locaties wedstrijdjes 6 tegen 6 gespeeld. We hanteren hierbij de geldende KNVB-regels van het nieuwe pupillenvoetbal. Er wordt dus gespeeld op een kwartveld (42,5m x 30m), met pupillendoelen (5m x 2m) en met een keeper. Wedstrijdjes duren 2 x 20 minuten (time-out na 10 minuten) en staan onder leiding van de spelbegeleider. Het belangrijkst vinden we dat de kinderen plezier maken en ervaring op doen met het 6 tegen 6 voetbal. Resultaat is daarbij van ondergeschikt belang en dus wordt er geen klassement bijgehouden.

Dit voorjaar doen v.v. DES en De Zweef met 2 teams mee, en SVVN en v.v. Hellendoorn ieder met 1 team. Teams spelen in de eigen clubkleuren zowel thuis- als uitwedstrijden, waarbij thuiswedstrijden altijd gelijktijdig afgewerkt worden met de ‘eigen’ F-League/Mini’s. In het schema hieronder staat het voorlopige wedstrijdprogramma.

N.B. Doordat er 4 speeldagen zijn zullen alle teams één van de deelnemende teams niet treffen

Ouders van de betreffende kinderen zullen door de eigen coördinator in de komende periode verder geïnformeerd worden. Met deze opzet hopen wij onze spelers klaar te stomen voor het ‘echte’ werk en de stap naar het competitievoetbal na de zomer voor hen te vergemakkelijken. Wij wensen alle deelnemers succes maar vooral heel veel voetbalplezier toe dit voorjaar!

Jack van Egmond en Jaap Dannenberg (v.v. DES), Martin Poppe en Hidde Rozenkamp (v.v. Hellendoorn), Niels Kappert (SVVN)  en Stefan Scholten (De Zweef), februari 2018.