feb5
Dames 1 komt slecht uit de winterstop

Na een winterstop lang te hebben genoten van de koppositie, mag Hellendoorn vandaag de competitie weer hervatten met een thuiswedstrijd tegen TVC'28. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd door de Hellendoornse ploeg met 2-6 gewonnen, dus het vertrouwen in een goede afloop is aanwezig bij de aanwezige toeschouwers. Om de redelijk riante voorsprong te behouden, moet vandaag gewonnen worden, maar TVC'28 staat op een derde positie en mag dus niet onderschat worden.

Trainer Wim Mijnheer heeft gekozen voor de volgende basisopstelling:

Hanneke Wermink, Moniek Huzen, Henrike Bosch, Ankie Mollink, Laura Holtzer; Melanie de Mink, Joyce de Mink, Sanne Greevink; Daniek Valk, Lisa ten Have en Marieka Wermink
Op de reservebank beginnen:
Kris Mollink, Loes Runneboom, Marion Schuurs, Nardie Runneboom en Kim Mijnheer

Om 12.30uur wordt afgetrapt op sportpark de Voordam. Hellendoorn laat meteen zien de betere ploeg te zijn en de eerste mogelijkheid is voor Sanne, haar schot gaat voorlangs. Het lijkt wachten op de openingstreffer, maar de echte passie en wil om te winnen lijkt te ontbreken bij de thuisploeg. Voorin worden veel verkeerde keuzes gemaakt en de gasten wordt de mogelijkheid geboden ook in de wedstrijd te komen. De eerste mogelijkheid van TVC komt uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Hanneke staat goed opgesteld en kan de inzet simpel pakken.

Het volgende gevaar komt uit een goed genomen hoekschop van Sanne, de bal kan echter niet tussen de palen gewerkt worden. TVC blijft gevaarlijk meedoen, de linksbuiten wordt weggestuurd en geeft de bal goed voor, maar het schot wordt geblokt door de defensie van Hellendoorn. Weer een hoekschop van de thuisploeg zorgt voor het volgende gevaar, Joyce kan koppen, maar haar inzet treft geen doel. Hierna volgen nog twee hoekschoppen, maar ook dit levert niets op voor Hellendoorn.

Er komt weinig lijn in de wedstrijd, Hellendoorn speelt een beetje plichtmatig en vanuit stilstand, waardoor de gasten eenvoudig overeind blijven. De volgende mogelijkheid is voor Lisa, vanuit een flipperkast situatie krijgt ze de bal voor haar voeten en probeert de bal over de doelvrouw te schieten, dit lukt, maar dan blijkt het doel te laag en de bal komt op het dak van het doel.

TVC krijgt weer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar weer staat Hanneke goed opgesteld en kan de bal weer stoppen. De gasten krijgen steeds meer moed en weer wordt de uitstekende linksbuiten weggestuurd, haar strakke voorzet kan door Hanneke nog maar net onderschept worden, waardoor de brilstand op het bord blijft staan.

Zo nu en dan nog enig gevaar van de thuisploeg. Met een lange pass wordt Daniek weggestuurd, maar haar snelle voorzet bereikt niemand.

Ook Hellendoorn krijgt een vrije trap op een kansrijke positie, Ankie schiet, met de wind in de rug, ineens op doel, maar de doelvrouw kan redding brengen en verwerkt de bal tot hoekschop. De ruststand is 0-0.

Na de rust is Marion ingevallen voor Sanne.

Meteen na rust een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Een bal door het midden in de richting van Melanie, zij controleert de bal en schiet hoog op doel, maar de doelvrouw staat weer goed opgesteld.

Een volgende hoekschop van Hellendoorn is weer gevaarlijk, Lisa komt goed in lopen en schiet richting doel, de bal gaat net naast.

Ook TVC blijft het proberen en wordt weer eens gevaarlijk uit een vrije trap, maar ook deze inzet levert geen doelpunt op. Een paar minuten later krijgt Hellendoorn weer een kansrijke vrije trap, de bal wordt ingebracht en de doelvrouw kan de bal niet klemmen, maar Marieka kan er net niet bij om de bal binnen te lopen. Ook een hoekschop even later wordt door de doelvrouw goed uit de lucht geplukt.

Na vierenzestig minuten spelen veert iedereen op, na een vrije trap wordt Marieka weggestuurd, zijn wordt door de doelvrouw onderuit gelopen en waar iedereen wacht op een fluitsignaal, volgt er een ijzige stilte en geen strafschop. Hierna volgen twee hoekschoppen, maar ook deze leveren niets op. Kris komt in het veld voor Daniek.

Met nog een kwartier te spelen gaat Lisa achter een vrije trap staan, zij geeft de bal voor het doel langs, er komt een rebound voor Ankie, maar haar inzet gaat net naast, het blijft doelpuntloos vooralsnog.

Hellendoorn krijgt nog maar eens een vrije trap, Marion geeft de bal snel kort op Lisa en zij besluit uit te halen, maar wederom treft een Hellendoornse inzet geen doel. Hellendoorn krijgt nog een paar hoekschoppen, schiet nog een aantal keren van afstand, maar die ballen belanden allemaal hoog in het vangnet. De stand blijft 0-0 en Hellendoorn verspeelt twee dure punten. Een wedstrijd waarin vanaf het begin te weinig energie gestoken is, waardoor het later moeilijk om te draaien is. De blik moet op komende zaterdag, dan staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen Achilles Enschede. De Hellendoornse ploeg staat nog steeds bovenaan en heeft alles nog in eigen hand! Tot zaterdag, om 12.30uur op sportpark de Voordam!