jan26
Hellendoorn wint knap bij koploper DZC'68
VV Hellendoorn heeft zaterdagmiddag een knappe en verrassende overwinning geboekt bij koploper DZC '68. De lijstaanvoerder van de zaterdag 3e klasse D werd met 1-3 verslagen.

DZC startte de wedstrijd sterk. Met drie goede aanvallen achter elkaar liet de thuisploeg zien dat het niet voor niets bovenaan stond. Maar de Hellendoornse verdediging speelde een geweldige pot. De aanvallers van DZC stuitten telkens op de solide verdedigers en de goed keepende doelman.

Hellendoorn speelde met een andere tactiek dan gebruikelijk. De spits van de bezoekers liet zich inzakken naar het middenveld. Dit zorgde voor de nodige verwarring bij DZC. Na een kwartier spelen maakte Stephan Lamers daar gebruik van en bezorgde zijn ploeg de verrassende 0-1 voorsprong.

Voorafgaand aan het duel zou Hellendoorn toch wel tevreden zijn geweest met een puntje. Maar naarmate de wedstrijd vorderde bleek er een hoop meer te halen in Doetinchem. Amper twee minuten na de openingstreffer wist Johan Kampman de voorsprong namelijk te verdubbelen. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen rusten.

Het was een droomscenario voor Hellendoorn. Ook na rust liep het niet bij DZC, dat ten overmaat van ramp in de derde minuut van de tweede helft een penalty tegen kreeg. Stephan Lamers legde aan van elf meter en schoot beheerst binnen.

Een 0-3 achterstand kwam zelfs de koploper niet meer te boven. Rond de 75ste minuut kwam er voor Hellendoorn echter nog wel een smetje op de wedstrijd. Assistent-trainer Erwin Looms werd met rood uit de dug-out gestuurd na aanmerkingen op de leiding.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg de thuisploeg nog een strafschop. Jeroen in 't Veld schoot de bal nog snoeihard in het netje, maar het mocht niet meer baten. Hellendoorn stapte als verrassende winnaar van het veld en zorgde zo voor de derde wedstrijd met puntenverlies voor DZC.

VV Hellendoorn blijft door deze zege op een zesde plaats in de 3e klasse D. Volgende week komt DES op bezoek in Hellendoorn. Een derby om naar uit te kijken.

Bron: Hoicentraal