F-League

In de loop der jaren zijn kinderen op steeds jongere leeftijd gaan voetballen. Vroeger kon er pas gestart worden op 6 jarige leeftijd. Tegenwoordig zijn vierjarigen geen uitzondering meer op het voetbalveld. Tot op heden werden kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar in spelvorm de eerste beginselen van het voetbal bijgebracht. Dit gebeurde iedere zaterdagochtend bij de instroomtraining. Het laatste jaar is het aantal kinderen echter zo snel gestegen dat binnen de VV Hellendoorn is besloten te kiezen voor een nieuwe en professionelere invulling van deze training.

Leren voetballen betekent veel voetballen, en dus het spelen van veel wedstrijden. Het KNVB-competitievoetbal (7 tegen 7) biedt die mogelijkheid, maar heeft als nadeel voor nieuwe voetballertjes dat ze daarin vaak oudere, sterkere F-jeugd (t/m 9 jaar) tegenkomen. Een veel voorkomend probleem is dan dat kinderen in het veld overlopen worden en er relatief weinig wordt geleerd.

Met ingang van het voetbalseizoen 2011 – 2012 start binnen VV Hellendoorn daarom de F-League. De F-League is een interne 4 tegen 4 competitie in combinatie met trainingsoefeningen. Elke zaterdag een thuiswedstrijd, voetballen op het hoofdveld en het tenue dragen van de grote sterren uit de voetbalwereld. Welke kinderwens gaat hiermee nu niet in vervulling?

Wanneer u uw kind nu aanmeldt voor de F-League dan zijn de eerste drie maanden van het lidmaatschap volledig gratis. Kijk bij ‘aanmelden F-League’ voor meer informatie.

F-League

Foto album